OBBAYA

currently only available in Dutch

Outward Bound Belgium for Adolescents and Young Adults (AYA’s), afgekort OBBAYA, is een Outward Bound project speciaal ontwikkeld voor AYA’s tussen 18 en 39 jaar met/na kanker. We bieden verschillende programma’s aan die op een speelse, uitdagende maar ook avontuurlijke manier lotgenoten op zoek laat gaan naar wat ze willen, kunnen, hopen, dromen, ... om zo te kunnen groeien. Obbaya laat deelnemers tegen hun grenzen lopen en/of zoeken waar ze overheen willen, zodat het een boeiende zoektocht wordt naar ‘wie ben ik’ en ‘wat kan/wil ik’ na een ervaring met kanker. Obbaya biedt zo de kans volgende stappen te zetten naar meer zelfvertrouwen, meer vertrouwen in je lichaam, naar het (her)ontdekken of ontwikkelen van sterktes en kwaliteiten en naar het laten groeien van veerkracht.

Aan het woord is de 28-jarige Shana, die in 2018 de diagnose kanker kreeg en daarna deelnam aan een Obbaya-programma.

“Veerkracht en verbinding, daar heb je wel een portie van nodig als je de diagnose kanker krijgt. Ik kwam in contact met het Obbaya-traject en nam deel aan de ontmoetingsdag zodat ik kon kijken of het mijn ding was en ja, dat was het! Daarna schreef ik me in voor het Obbaya-traject zelf. Tijdens deze week ben ik vaak mezelf tegengekomen, door angst, verdriet, moeilijke onderwerpen, pijn… Deze kaartte ik dan ook aan, iets wat ik vroeger nooit zou gedaan hebben en wat hier zo vanzelfsprekend ging. Ik keek naar veel activiteiten uit, maar het spannendste vond ik de grot: angsten, claustrofobie, in paniek slaan en me niet kunnen voorbereiden… Maar dankzij de goede begeleiding en ondersteuning van de lotgenoten is het gelukt!

Hoe ik nu in het leven sta na het traject? Ik heb me gerealiseerd dat ik loslaten heel moeilijk vind in het dagelijks leven en nu ben ik hier veel alerter voor. Ook ervaar ik nog meer veerkracht en verbinding door het traject.

Voor mezelf heb ik veel uit de week kunnen halen: leren hulp toelaten, leren communiceren wat er in mij omgaat en ik ben nu ook zelfzekerder, waardoor ik me minder laat beïnvloeden door anderen. Ik weet dat ik er nog niet ben en ik hoop dat ik nog kan groeien door deel te nemen aan het Monte Perdido traject.”


Om meer te weten over Shana haar ervaring, lees haar blog via onderstaande link:

https://www.loekiegirladventures.be/projecten/obbaya-traject


Obbaya wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van de Stichting tegen Kanker met haar Levensloop en kankeronderzoeker Johan Swinnen met zijn hartverwarmend Hout me vast-project    

  More items OBBAYA

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x