Adecco Group

'Our young talents learned to look at things from another SIDE'

Hoe kwam Katrien van Dooren, L&D Manager bij Adecco Group, tot nieuwe inzichten dankzij Outward Bound?

'Als verantwoordelijke 'Learning & Development' sta ik in voor alle opleidingen voor onze vaste medewerkers. Tijdens de 7 jaar dat ik deze rol bij Adecco Group vervul, heb ik al 3 keer samengewerkt met Outward Bound.' 

Adecco Group België stelt meer dan 800 eigen medewerkers te werk en investeert stevig in middelen en tijd voor de ontwikkeling van hun jonge talenten.

'Daarom hebben we een 'Intern Talent Management Program' opgestart. Elke medewerker doorloopt een traject van maar liefst 6 maanden waarbij hij of zij 7 opleidingen afwerkt. Op het einde van dit traject presenteren de deelnemers ook een heuse business case. In de loop van 2015 en 2016 heeft Outward Bound 3 maal de kick-off van dit programma verzorgt.'

Katrien heeft goede redenen om de start van dit omvangrijk opleidingsprogramma toe te vertrouwen aan Outward Bound.

'De focus tijdens het 'Intern Talent Management Program' is dubbel: zelfinzicht en elkaar beter leren kennen. Als een medewerker inziet hoe hij of zij zich gedraagt in een werkomgeving, vergemakkelijkt dit de samenwerking met de collega's. Voor Adecco is teamspirit immers cruciaal om sterke resultaten te behalen. Tijdens de kick-off van ons opleidingsprogramma slaagt Outward Bound er telkens opnieuw in om junior medewerkers met zichzelf te confronteren zodat ze kunnen starten met hun leerproces in ons bedrijf. Ze doen dit bovendien op een heel persoonlijke manier die individueel is afgestemd op elke medewerker. Het niveau van competentie van de Outward Bound trainers is volgens mij dan ook uniek in de markt.'

Yves Verraes, Executive Director bij Outward Bound Belgium, licht toe welke methodes hij toepaste om junior Adecco medewerkers met zichzelf te confronteren om zo hun groeipotentieel te ontdekken.

Yves zat eerst samen met Katrien Van Dooren, Learning & Development Manager van Adecco Group en Katleen Vangodtsenhoven, Senior Learning & Development Consultant, om het programma qua doelstellingen zo duidelijk mogelijk te krijgen.

De belangrijkste verwachtingen waren om mekaar beter leren kennen en te ervaren wat groepsdynamische aspecten zijn en hoe ik daar als deelnemer of begeleider richting kon aan geven.

Tijdens de ervaringsgerichte oefeningen kregen de deelnemers de kans om zicht te krijgen op hun persoonlijk functioneren tijdens de team-oefeningen. Met de feedback die ze hierrond verwierven konden ze dan aan de slag gaan in de oefeningen die hierop volgden. Op het einde van het traject formuleerde iedere junior medewerker zijn persoonlijk ontwikkelingsplan voor de komende maanden. Katrien en Katleen volgden dit dan intern op bij Adecco.

Adecco België stelt meer dan 800 medewerkers te werk en telt meer dan 130 kantoren in heel België. The Adecco Group is de nummer één HR-dienstverlener ter wereld en het is hun missie om vraag en aanbod in de wereld van werk beter op elkaar af te stemmen.

Meer info: www.adecco.be


More stories Adecco Group

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x