Exellys

currently only available in Dutch


Exellys is een groeiend Belgisch bedrijf dat IT talenten opspoort, en verder klaarstoomt voor hun verder carrière. Raf Seymus, oprichter en CEO van Exellys, contacteerde Outward Bound in 2016 om samen mee vorm en inhoud te geven aan een programma voor “young high potentials”. Die gesprekken resulteerden in hun Start Smart programma, voor hun startende IT’ers, en Grow Smart voor professionals met al wat ervaring.

Het Grow Smart traject duurt in totaal 3 jaar, waarbij het eerste jaar in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling, feedback en team dynamics. Thema’s waar Outward Bound heel wat expertise in heeft en graag mee aan de slag gaat.

Dirk De Vilder, senior Outward Bound Trainer, geeft daartoe in september 2016 de eerste aftrap met een kick-off event. Alle deelnemers van dit eerste Grow Smart traject worden uitgenodigd samen met hun sponsor (directe leiding gevende) om kennis te maken met het programma dat hen te wachten staat: een residentiële ‘outdoor learning experience’, volledig in het teken van persoonlijke ontwikkeling, teamwork, en persoonlijke effectiviteit als leiding gevende en team-/projectmanager; en 3 workshops rond thema’s als feedback, change en betrokkenheid. Doorheen het traject krijgen de deelnemers de nodige begeleiding en coaching.

Ondertussen begeleidde Outward Bound al meer dan 50 jonge IT talenten “from Professional to Emerging Leader”.

“I spent over an hour dangling from a cliff and this is what I learned about leadership”

 Aan het word is Pieter Mijnendonckx, deelnemer aan het Growsmart traject dat van start ging in september 2019, met een Outward Bound 3daagse in de Ardennen in oktober 2019.

“During these first three days we worked with Outward Bound and used outdoor (read: of your comfort zone) activities as a learning tool. During these couple of days, I learned a lot about leadership, management and of course myself. Here are three lessons learned that are (in my humble opinion) worth sharing.

#1 DO WHAT YOU DO BUT KNOW WHAT YOU DID
Your preferred way of doing things might be completely different than that of the team you are guiding.
#2 YOU DON’T HAVE TO GO FIRST TO BE A GOOD LEADER
It’s not your job to know it all, it’s your job to put your team in the position in which they’ll achieve the most.
#3 A GOOD LEADER IS A GOOD LISTENER
If everyone is on track, you’ll achieve more.”


Hoe kwam Pieter tot die drie inzichten? Door op een ervaringsgerichte manier aan de slag te gaan met de andere deelnemers.  Door allerhande activiteiten waardoor deelnemers op een intensieve, maar tegelijk speelse manier met elkaar in interactie gaan en daaruit gaan leren. Leren over zichzelf, over de andere deelnemers en over teamwork. Het team wordt gebruikt als een spiegel om persoonlijk functioneren te gaan herkennen, erkennen, er inzicht in te krijgen en nieuwe mogelijkheden te gaan verkennen. Hoe functioneer ik in een team? Hoe leid ik het team? Welk effect heeft dat op de anderen? Wat is mijn bijdrage aan het team? Wat heb ik nodig van de anderen om beter te kunnen functioneren? De focus op leiderschap komt aan bod zowel tijdens de briefing van de opdrachten, als tijdens de debriefing. Uit die reflectiemomenten nemen deelnemers hun eigen leerpunten waarmee ze doorheen hun verdere traject aan de slag zullen gaan.

Om doorheen dit traject te kunnen groeien “from Professional to Emerging Leader”


More items Exellys

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x