Monte Perdido - groeitraject in België

Outward Bound startte 10 jaar geleden met een traject in de Spaanse Pyreneeën waar de berg Monte Perdido wordt beklommen. Het traject is speciaal voor mensen met/na kanker en is in de voorbije 10 jaar al 4 keer doorgegaan. In september 2020 zou de 5de editie zijn doorgegaan, maar door covid-19 werden we genoodzaakt een ander alternatief uit te werken in België voor 2020-2021. Het traject in België heeft dezelfde doelstelling en bereidt de groep voor voor een 4-daagse expeditie doorheen de Belgische Ardennen.

Het traject startte met een kennismakingsgesprek in Januari en daarna nog een tweedaagse in ons training center waar de groep elkaar beter leert kennen. Het hele traject wordt vormgegeven vanuit Adventure Therapy. Het is een specifiek format waarin deelnemers avontuurlijke activiteiten beleven met de therapeutische intentie om herstel, groei & inzicht mogelijk te maken.

Aan het woord is Katrien deelneemster Monte Perdido, die ons haar ervaring van het kennismakingsweekend wilt delen.

“Toen ik voor het eerst hoorde over het Monte Perdido traject van een ex-deelneemster die ook longkanker heeft, sprak het me direct aan en wat later ging ik op kennismakingsgesprek. Doorheen het kennismakingsweekend had ik een gevoel van vrijheid. Eindelijk nog eens weg van huis. Ik voelde me heel opgetogen om tijdens de coronaperiode eens in openlucht te zitten met gelijken rondom me.

Tijdens dat weekend hebben we elkaar beter leren kennen, ook al was het kort toch was er sprake van een zekere verbondenheid. Door goed samen te werken hebben we een opdracht succesvol kunnen voltooien, ook al dachten we in het beginnen dat dit een onbegonnen opdracht was. Hier ben ik wel fier op.

De tweedaagse was voor mij heel verrijkend en openbarend, omdat ik mezelf beter heb leren kennen. Ik ben beginnen beseffen dat ik meer mijn noden moet aangeven en dat ik het echt moeilijk vind om te zeggen wat ik van anderen verwacht.  Dit besef kwam door samen te zijn in een groep en door de goede begeleiding waarbij ik me veilig voelde. Na dat weekend ben ik ook bewust stappen gaan zetten om meer aan te geven wat mijn noden zijn. Dit was dan ook een van de krachtigste momenten van de tweedaagse voor mij persoonlijk.

Ik kijk er dan ook naar uit om tijdens de 4-daagse in de Ardennen de expeditie weer samen te beleven met gelijken en de activiteiten uit te voeren.”


Mee mogelijk gemaakt door de steun van de Stichting tegen Kanker met haar Levensloop en kankeronderzoeker Johan Swinnen met zijn hartverwarmend Hout me vast-project    

 


Meer items Monte Perdido - groeitraject in België

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x