IN SHORT

currently only available in Dutch

voor wie zin heeft in een therapeutisch tochtavontuur in een nieuwe lente

Onrust heeft geen rust nodig, maar beweging
Riane Malfait, 2019

WAT?

KORTWEG, een 3-daagse Spiro-tocht op avontuurlijk terrein in de Viroinval met een groep van 6 tochtgenoten die, elk met hun vraag of focus, samen in dit adventure therapeutisch proces stappen. Een cadeau aan jezelf waarmee je tijd, (adem)ruimte, aandacht en ondersteuning geeft aan je persoonlijk proces van groei, herstel en heler-worden.  Letterlijk en figuurlijk grond geven aan dit proces en die grond opnieuw voeden na een winter en een context van een coronaperiode, waarin die grond misschien wel wat verschoof of verbrokkelde.
Onderweg wisselen we het stappen af met verdiepende reflectiemomenten in groep en alleen, en experimenten waarin de natuur een belangrijke rol speelt.


HOE? 

De natuur, groep, het wandelen en beweging zijn werkzame elementen.

De natuur is de ideale context om te vertragen, verstillen en verdiepen, een context die uitnodigt om bewuster gewaar te worden en onze ervaringen te exploreren.
Daarnaast is er ook de werkzame metaforische kracht van de natuur, die uitnodigt om de metafoor onderweg verder vorm te geven.

De groep is een werkzame context voor groepsgenoten, waarin ervaringen uitgewisseld kunnen worden en samen gezocht kan worden naar betekenis; zowel herkenning als verschillen in de groep kunnen hierin een verrijking zijn.

De eenvoud van het wandelen maakt ook de geest vrij.

Door als stappend in beweging te komen

  • zoeken we samen naar betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • kan je teruggeven hoe anderen jou ervaren en hoe jij anderen ervaart
  • Kan je nieuwe ervaringen opdoen
  • En eventueel nieuwe dingen uitproberen of op een andere manier met bekende dingen omgaan

 

Uiteraard gebeurt deze tocht volledig coronaproof. Het buitenleven biedt hier bovendien een ideale context voor onze Covid 19 preventiemaatregelen om dit te garanderen.

In grote lijnen zijn we vooral in de buitenlucht, is handhygiëne voor en na eetmomenten, evt. vervoer… essentieel, evenals physical distancing van 1,5m en het dragen van mondmaskers wanneer dit niet mogelijk is.
Slapen gebeurt in aparte tenten. Eetmomenten organiseren we zoveel als mogelijk met eigen materiaal en bij gemeenschappelijkheid maken we gebruik van een buffetformule met alcoholgel vooraf en mondmaskers tijdens de bediening.

Wie graag onze volledige maatregelen doorneemt, kan die hier online terugvindenVOOR WIE? 

Voor 6 volwassenen vanaf 24 jaar.
Wil je tijd en ruimte maken om stil te staan en beweging te krijgen in dingen die (telkens terug) op je levenspad komen of waar je lijkt in vast te zitten?
bv. algemene onrust, het even niet-weten, spanning en stress, angst, belemmerende gedachten, twijfel, (relatie)crisis of een transitiemoment in je leven, verlies, een gevoel van onzekerheid, de behoefte om terug in je kracht te staan, terug meer zelfvertrouwen te ervaren, zin- en levensvragen…

Daarnaast blijft het belangrijk dat je

  • bereid bent om in groep een context te creëren om met jouw proces aan de slag te gaan en dat van anderen mee te ondersteunen
  • dit wil doen in de herfstomstandigheden van de Ardense natuur
  • een goede basisconditie hebt waarmee je comfortabel zo’n 15 km per dag kan stappen op avontuurlijk terrein en een rugzak van  +/-14 kg kan dragen (met eigen tent en kampeermateriaal en eten en kookgerief)

Om jouw veiligheid en die van de groep te kunnen garanderen nemen we geen personen mee die middenin een ernstige verslavingsproblematiek zitten, mensen met acute zelfmoordgedachten of in een psychose (dreigen) te zitten.


WAAR?

Regio Viroinval – de tocht is uitgestippeld

 

WANNEER?

11-13 juni 2021


BEGELEIDING

Saskia Nauwelaerts is SPIRO adventure therapeut, master in de klinische orthopedagogie, coach, gestalttherapeut i.o., Outward Bound trainer en is haar hele professionele leven al geboeid bezig met persoonlijke en groepsprocessen binnen verschillende contexten. Saskia is ook zelf graag onderweg, als het even kan in de bergen, die haar alle seizoenen passioneren en uitdagen.


KOSTPRIJS

€ 405 - inclusief professionele begeleiding, verzekeringen, maaltijden in zelfkook & overnachting 

 

INSCHRIJVEN

Saskia belt je op om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek.

Je inschrijving is rond na wederzijdse instemming en na overschrijving van je inschrijvingsgeld.
IN SHORT

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x