Johan Swinnen is peter van ons project

Johan Swinnen – peter van MONTE PERDIDO

Johan Swinnen is vermaard kankeronderzoeker aan de KU Leuven, maar vooral vader van Pieter, die op zijn 13de kanker kreeg. Hij is de enthousiaste en gedreven peter van ons ‘Monte Perdido | Kanker en Kracht’ project. In 2017 liep hij ter ere van zijn zoon 2400 km van Leuven naar Santiago de Compostela op één maand tijd, aan 2 marathons per dag! Gedurende de hele tocht droeg Johan een rugzak met honderden boodschappen en kankerverhalen van patiënten en hun families. Hij inspireerde en steunde hiermee duizenden mensen.
zie o.a. http://post-voor-compostela.be/ of https://www.youtube.com/watch?v=R9Ehf1hVz6c

En daar stopte zijn verhaal niet. Zijn looptocht voor hoop ‘Post voor Compostela’ werd vervolgd door een tocht voor verbondenheid ‘Beeldje bij beeldje’. En na hoop en verbondenheid is er nu ook 'Hou(t) me vast': een hartverwarmende actie om kankerpatiënten, hun naasten en al wie er nood aan heeft HOUVAST te bieden. Meer info: https://delangetocht.be/hout-me-vast/ 


We zijn ongelooflijk blij dat Johan ons project mee vleugels wil geven. Zijn steun is authentiek en motiveert ons enorm om deze projecten verder uit te bouwen. We laten hem zelf aan het woord.


“Outward Bound komt met zijn Monte Perdido programma’s tegemoet aan een grote behoefte aan meer psychosociale begeleiding voor (ex-)kankerpatiënten. Samen met mijn gezin mocht ik ondervinden dat het een hele zoektocht kan zijn om gepaste initiatieven te vinden waar kankerpatiënten, nadat hun behandeling is beëindigd, verdere professionele ondersteuning kunnen genieten. Ik leerde bij Outward Bound gepassioneerde gelijkgestemden kennen die het als hun missie zien om aan deze behoefte tegemoet te komen. Ze gebruiken de natuur om, samen met lotgenoten, letterlijk en figuurlijk opnieuw in beweging te komen, fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Het Monte Perdido ‘Ardennen en Spaanse Pyreneeën’ jaartraject richt zich tot een doelgroep die na kanker voldoende kracht kan opbouwen om opnieuw bergtochten te ondernemen, misschien zelfs de Monte Perdido te beklimmen. Daarnaast zal Outward Bound in 2019 ook programma’s opstarten voor (ex‑)kankerpatiënten die deze fysieke fitheid niet kunnen opbouwen. Bovendien zullen ze trajecten uitwerken voor jongvolwassenen en gezinnen, doelgroepen die me uiteraard nauw aan het hart liggen.

Ik wil dan ook graag deze initiatieven mee ondersteunen en uitdragen om (ex)kankerpatiënten die hier nood aan hebben mee op weg te helpen.” 

Johan Swinnen
Meer items Johan Swinnen is peter van ons project

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x