Groeitraject "Monte Perdido in België"

Voor wie?

 • Met dit project richten we ons tot iedereen (vanaf 18 jaar), vrouwen én mannen, die zelf kanker hebben of hebben gehad, recent of al een tijdje geleden en die met of na hun kankerverhaal opnieuw in beweging willen komen, letterlijk en figuurlijk, deelnemers die door kanker in een veranderingsproces zitten en de support van familie en vrienden dikwijls missen.
 • Ervaring hebben met tochten is geen vereiste. Het is wel aangewezen dat deelnemers zich aangetrokken voelen door de natuur en het avontuur van deze tocht.  Daarnaast is het ook belangrijk dat ze zich bewust zijnvan het feit dat het een tocht is met beperkter comfort (bv. slapen op een dunne matras in een tent).
  Bij deelname met (para)medische behandelingen (bv. een stoma, persoonlijk dieet, nood aan regelmatige kinesitherapie,…) bekijken we samen wat mogelijk is.
 • De deelnemer moet minstens een gemiddelde conditie hebben opgebouwd tegen de start van de expeditie, zodat het hem/haar mogelijk maakt deel te nemen aan een meerdaagse tocht in de Ardennen (tochten met dagrugzak met gewicht naar eigen kunnen). We bekijken samen met de deelnemer hoe die voldoende fit kan zijn tegen de expeditie.
 • Groepsgrootte: kleine groep van maximum 12 deelnemers.
 • Het is mogelijk dat een klein aantal plaatsen voorbehouden wordt voor mensen met een andere chronische ziekte.


Data - chronologisch overzicht

 • Startweekend, 2-daagse in Lustin (4-5 September 2020)
 • Conditietest en facultatieve trainingsmomenten (Sept – Dec 2020)
 • Stapdag in de Ardennen (4 December) + workshop ‘wandelen met wandelstokken’
 • Organisatorisch voorbereidingsweekend, 2-daagse in Ardennen (16-17 april 2021) + workshops rond rugzak maken, kamperen, leave no trace, e.d.
 • 4-daagse expeditie, Ardennen (5-8 augustus 2021) met op 8 augustus de uitnodiging van jouw steunfiguren om mee te genieten van de kleine en grote overwinningen en samen af te sluiten.

Als de kandidaat deelnemer besluit om deel te nemen, is het belangrijk dat hij/zij gans het traject doorloopt en ten laatste op de stapdag van 4 december aansluit.


Prijs 

De reële kostprijs van het traject bedraagt 2000 euro per deelnemer. Omdat die kostprijs echter geen struikelblok mag vormen, zijn we volop op zoek naar subsidies en externe sponsoring om het overgrote deel van die kosten te dekken. Onze doelstelling is voldoende sponsoring binnen te halen, zodat deelnemers naar eigen vermogen vanaf 300 euro kunnen deelnemen aan het volledige traject.


Inbegrepen in deze bijdrage: professionele Outward Bound begeleiding door twee begeleiders tijdens al de meerdaagse programma’s, het gebruik van actiemateriaal en –terreinen, voeding, accommodatie (inclusief gebruik van tenten), transport tijdens het programma, logistieke ondersteuning, verzekering van de deelnemers, organisatiekost.

Niet inbegrepen zijn de reis van en naar de weekends en expeditie in de Ardennen, persoonlijk materiaal en kledij.

Indien je financiële situatie het niet toelaat deel te nemen, aarzel dan niet ons te contacteren voor een gespreide betaling of individuele sponsoring. We weten dat ziek zijn heel duur is, en helpen je graag om je deelname toch mogelijk te maken. Elke aanvraag wordt individueel en vertrouwelijk behandeld.


Betalings- en annulatievoorwaarden:

Inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot (25% van totale inschrijvingsprijs) of, bij aanmelding minder dan 2 weken voor aanvang, van de volledige inschrijvingsprijs.

Als een deelnemer besluit om zijn/haar inschrijving te annuleren, zullen volgende kosten worden aangerekend:
– Tot een maand voor aanvang van het programma: kosteloos (een eventueel reeds betaald voorschot wordt volledig terugbetaald)
– Tot twee weken voor aanvang van het programma: 25% van de inschrijvingsprijs (= het voorschot).
– Binnen twee weken voor aanvang van het programma: 100% van de inschrijvingsprijs

Outward Bound heeft het recht een programma te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers of overmacht. In geval van annulering door Outward Bound heeft de deelnemer recht op volledige terugbetaling van het reeds betaalde inschrijvingsgeld. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x