Fund - King Baudouin Foundation

Info currently only available in Dutch


Al meer dan 40 jaar gaat Outward Bound aan de slag met zeer diverse doelgroepen uit verschillende sectoren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt daarbij deel uit van ons DNA, wat betekent dat we ons sociaal engageren voor deelnemers en groepen met beperkte mogelijkheden: mensen met een kankerervaring, personen met een psychische kwetsbaarheid, jongeren en maatschappelijk kwetsbare jongeren en hun begeleiders, mensen met eetstoornissen, gevangenen, … 

Op 1 augustus 2019 werd op initiatief van enkele bevriende filantropen het Fonds Vrienden van Outward Bound opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dit Fonds heeft als doel onze sociale projecten te steunen. Zelf storten we vanuit het Outward Bound Training Center een deel van onze winst uit onze corporate-programma’s op dit Fonds. Daarnaast kan iedereen die onze sociaal engagement wil steunen, een gift doen (giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40€).

Fonds Vrienden van Outward Bound beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
Rekeningnummer BE10 0000 0000 0404
Met gestructureerde mededeling +++019/1110/00018+++


Oprichters van het Fonds Vrienden van Outward Bound School België

Jo Jansen werkt al meer dan 15 jaar samen met Outward Bound vanuit verschillende trajecten die we samen hebben georganiseerd binnen de Total raffinaderij.
Jo is een bevlogen, enthousiaste en gedreven leider die zich ook volop engageert voor allerlei sociale projecten. Zo werken we met hem en zijn team samen voor een aantal projecten in Clara Fey, een begeleidingstehuis voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.
Als deelnemer en opdrachtgever kent en waardeert hij onze ervaringsgerichte aanpak en beseft hij hoe dit ook een verschil kan maken voor mensen die minder kansen hebben in de samenleving.
Lieve Pensaert is naast diëtiste en praktijklector op UCLL mede-oprichter van Saltare.
In samenwerking met Saltare en ANBN organiseert Outward Bound trajecten voor mensen met een complexe band met eten en de reguliere begeleiders van deze patiëntengroep.
Na een eigen betekenisvolle Outward Bound ervaring in 2000, raakte Lieve doordrongen van de methodiek van ervaringsleren. Vanaf dat moment gunt ze deze ervaring iedereen die haar lief is. En dat betekent bij Lieve dat dit niet bij woorden blijft.Impact by CSR Fund - King Baudouin Foundation

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x