Adventure Run

Ontdek onze great outdoors tijdens onze adventure run op zondag 22 september. Beleef met je teamleden een unieke uitdaging, of schrijf je individueel in en ervaar wat onze ‘great outdoors’ te bieden heeft.

Met je deelname steun je onze projecten voor Saltare vzw en Andante  en geef je anderen de kans in een Outward Bound groeitraject te stappen.

Voor wie?

Je hoeft niet super fit te zijn om deel te nemen aan deze adventure run. Een basisconditie voldoet voor het 5 km parcours en de daarbij horende hindernissen. Ben je een geoefende sporter, dan kan je ook kiezen voor het parcours van 8km. Hou je van een extra uitdaging? Dan hebben we voor jou de 12k run.

Moet je als team inschrijven?

Nee. Je kan individueel of met max. 4 teamleden inschrijven. De meeste hindernissen vergen wel samenwerking met anderen, waardoor er ook teams tussen “onbekenden” zullen zijn. Alle deelnemers helpen elkaar naar de finish. Eén voor allen, allen voor één!


 

Wat krijg je?

  • 4, 8, of 12 km origineel outdoor parcours op Outward Bound terrein
  • Verschillende uitdagende hindernissen op het heuvelachtige parcours: via ferrata, mohawk walk, rivieroversteek, touwenparcours, ...
  • Origineel Outward Bound Adventure Run T-shirt 
  • Beeldmateriaal na de Adventure run Run

Lopen én hindernissen. Is dat niet wat te veel van het goede?
Integendeel! Je legt de afstand op je eigen tempo af én de Outward Bound uitdagingen onderweg zorgen voor een fijne afwisseling, zowel fysiek als mentaal.
Een dag vol beleving, met challenge & trail. Een outdoor ervaring met hindernissen en overwinningen, voor jezelf en je teamleden. Yes you can!

Challenge by choice?
Het zou geen Outward Bound zijn, zonder challenge by choice. De hindernissen zijn zo opgesteld dat ze voor iedere deelnemer haalbaar zijn, maar uiteraard kies je zelf steeds hoe ver je wil gaan of welke rol je wil opnemen.


Waarom deelnemen?

Teamspirit

Als je als team inschrijft, leg je samen het parcours af, ga je samen de hindernissen en uitdagingen aan en ga je samen over de finish. Dat is een unieke beleving, en gewoon super leuk om te doen. De eventuele spierpijn achteraf, die gaat voorbij, maar de gezamenlijke ervaring zal blijven plakken… En ook als je als individu inschrijft, zal je die teamspirit kunnen ervaren. Wat je samen beleeft, beleef je intenser.

Social commitment

Met deelname aan onze adventure run, steun je ook ons sociale missie “allemaal tochtgenoot”. Niet alleen op deze adventure run zijn de deelnemers tochtgenoten, ook alle Outward Bound alumni zijn tochtgenoot van elkaar. De opbrengst van dit event, gaat - net als de opbrengsten uit onze profit-programma’s - naar doelgroepen die niet over de financiële middelen beschikken om een Outward Bound traject te doorlopen. Samen helpen we elkaar weerbaarder te worden voor de toekomst en een betere versie te worden van onszelf.

Fun

Omdat het ook gewoon plezant is! Een parcours afleggen doorheen het prachtige domein van Château Varoy, met uitdagende activiteiten, over rotsen, op het touwenparcours, tussen de bomen,... De energie voelen stromen, de adrenaline af en toe laten pieken, en ondertussen genieten van onze prachtige omgeving. 


Duurzaamheid

De “great outdoors”, in natura 2000 gebied? Dat vraagt de nodige zorg voor ons terrein, en aandacht voor duurzaamheid. Onze terreinbeheerder, heeft met verschillende Outward Bound collega’s en een ervaren trail run organisator zorgvuldig een parcours uitgezet, waarbij het terrein minimale impact ondervindt van dit event.
Ook aan alle deelnemers vragen we mee zorg te dragen voor ons domein. Zo kunnen we nog jarenlang blijven genieten van onze mooie 'outdoors'.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x