Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

samen • in beweging • in de natuur

Een Outward Bound traject van 7 dagen voor mensen met kanker, én hun naasten die mee getroffen zijn (partners, kinderen, ouders, vrienden).  Gedurende 7 dagen gaan we samen op stap in de natuur, met allerhande activiteiten, om op een betekenisvolle manier in dialoog te gaan met je kanker ervaring. Samen in beweging, op zoek naar een nieuw evenwicht. 

Interesse, vragen, kriebels, twijfels of gewoon goesting om hierin mee te stappen? Kom dan vrijblijvend naar onze infoavond op 17 mei 2018 om 19.30 uur, bij Outward Bound te Leuven (Kapucijnenvoer 217)


Wanneer?

7 juli (11u) tot 11 juli (17u)

29 september (10u) tot 30 september (17u) 2018

Deze 5-daagse en 2-daagse vormen samen één programma. Je schrijft je dus in voor 7 dagen, voor het volledige programma.


Voor wie?

  • Het 7-daags programma (5-daagse + 2-daagse) staat open voor vrouwen én mannen (vanaf 17 jaar) én voor partners, familie (ook kinderen) en vrienden die kanker van dichtbij meemaken/hebben meegemaakt – elk soort kanker.
  • Voor de kinderen wordt tijdens deze dagen opvang en animatie voorzien. Indien mogelijk en passend, nemen ze deel aan een aantal activiteiten en gesprekken.
  • Een basisconditie is voldoende – bv. circa 2 kilometer kunnen wandelen. Voor dit programma moet je dus fysisch nog niet al te fit zijn. Het programma wordt volledig op maat gemaakt van de groep en van ieders mogelijkheden.
  • De medische behandeling mag nog bezig zijn, net afgerond of al lang achter de rug. Deelname met een functiebeperking kan zeker besproken worden (bv stoma, katheter, speciale diëten,...).
  • Groepsgrootte: kleine groep vanaf 6 tot max. 12 deelnemers, zodat ieder de aandacht kan krijgen die zij/hij nodig heeft om verder te evolueren.
  • Sommige deelnemers gebruiken dit programma als ‘voortraject’ of voorbereiding voor het jaartraject ‘Monte Perdido – Van kanker naar Kracht’


Waar?

Accommodatie: de vertrekbasis voor de activiteiten is het comfortabel Outward Bound® cursushuis  in Lustin (regio tussen Namen en Dinant – Belgische Ardennen). Alle basiscomfort is er aanwezig. De groep kookt zelf.

Outward Bound cursushuis, Rue Covis 19, 5170 Lustin (Profondeville)

 

Prijs

De prijs bedraagt € 450,00 (inclusief professionele Outward Bound begeleiding, accommodatie, voeding, toegang tot de actieterreinen, technisch en didactisch materiaal, busvervoer ter plaatse en een individuele ongevallenverzekering).

Indien je financiële situatie het niet toelaat deel te nemen, aarzel dan niet ons te contacteren voor een individuele sponsoring. We weten dat ziek zijn heel duur is, en helpen je graag om je deelname toch mogelijk te maken. Sponsoring wordt toegekend op basis van een gemotiveerd verzoek. Elke aanvraag wordt individueel en vertrouwelijk behandeld.

 

Begeleiding

Ervaren Outward Bound trainers creëren in afstemming met de groep een programma dat rekening houdt met de mogelijkheden en ‘zin’ van zowel de individuele deelnemers als de groep als geheel. Hij/zij is professioneel opgeleid om groepsprocessen te begeleiden. De meesten van onze begeleiders werden (zelf of in de nabije omgeving) met kanker geconfronteerd.

Dit programma wordt begeleid door Ilse Smets en Marc Peeters

Ilse Smets

Ilse werkt sinds 1990 voor Outward Bound  België™ en heeft een ruime ervaring in het begeleiden van jongeren en volwassenen uit diverse sectoren (onderwijs, bedrijven, palliatieve zorg, stadsbesturen, enz.) Momenteel combineert ze het begeleidingswerk met haar job in de Karel de Grote Hogeschool en werkt ze als zelfstandige trainer, therapeut en opleider voor o.a. de counselorsopleiding bij Focus On Emotion.

Ilse haar vorige partner, Stef Geens, overleed in 2006 aan kanker. Haar motivatie zit in het geloof van het hervinden van ‘vitaliteit’ na het overleven van kanker, respect voor kankerpatiënten, de sterkte van de Outward Bound  methodiek en de gedragenheid door het Outward Bound team.

Marc Peeters

Marc werkt voor Outward Bound België™ sinds 1995. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in opleidingen en begeleidingen rond o.a. persoonlijke ontwikkeling in zowel de profit- als de social profit sector en dit in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij een zelfstandige praktijk als klinisch psycholoog/psychotherapeut.

Mede door een aantal kankerervaringen in zijn vriendenkring en familie, raakte hij geboeid door existentiële thema’s, psychosomatiek, de kracht van het mentale tijdens (levensbedreigende) ziekte,… én de mogelijkheden die Outward Bound hierin te bieden heeft.