PATIENTEN IN BEHANDELING │ NAZORG

Outward Bound ondersteunt patiënten in hun ziekteproces 

Een confronterende diagnose of een zware behandeling van een ernstige ziekte kan uw leven grondig overhoop halen. Ongewild maakt u de switch van ‘een persoon’ naar ‘een patiënt’ waardoor uw kracht, eigenwaarde en motivatie flink wordt aangetast. In een uniek kader en een veilige context richten we de aandacht naar binnen (gevoelens) en naar buiten (prestaties).

>> Outward Bound helpt patiënten terug in hun mentale en fysieke kracht te zetten door trajecten en expedities te organiseren voor o.a. kankerpatiënten.

We richten onze focus niet langer op de diagnose en ziekte, maar we kijken met al onze zintuigen naar wie u bent als persoon zodat we ontdekken waar u (terug) gelukkig van wordt. Outward Bound gaat aan de slag met de kwaliteiten van elke deelnemer en gelooft 200% in de helende kracht van interactieve ervaringsoefeningen. Bent u snel vermoeid? Wij respecteren uw gezondheidstoestand en werken een programma op maat uit.

Waarmee kan Outward Bound helpen?

  • Individuele therapeutische gesprekken
  • Lotgenoten samenbrengen 
  • Letterlijk en figuurlijk naar buiten komen
  • Expedities organiseren met specifieke doelstellingen
  • Zelfinzicht, zelfvertrouwen exploreren en versterken
  • Ruimte maken voor heftige emoties, energievreters 
  • Afscheid voorbereiden

>> Outward Bound wil niemand uitsluiten en richt zich daarom tot patiënten en mensen die nog in behandeling zijn, of die hun behandeling al afgerond hebben. Ook het gezin en de directe omgeving vergeten we niet.

Outward Bound coacht, helpt en moedigt aan

Als mooie surplus zoeken we naar financiële middelen en sponsors zodat de deelnemers dit traject niet volledig zelf moeten bekostigen. Bovendien ondersteunen we ook andere initiatieven met een hart voor patiënten in behandeling of nazorg.


Welke trajecten lopen er momenteel?

MONTE PERDIDO 

Het Outward Bound project voor mensen met een kankerverhaal. Het eerstvolgende programma start in september-oktober 2019. klik hier voor meer info.

Volg ons op facebook voor alle laatste laatste nieuwtjes!


Saltare

Klik hier voor meer info over Saltare, een project mee ondersteund door Outward Bound voor mensen met een complexe band met eten


Afgelopen trajecten:

Muco Expeditie Ecuador (MEE)2017

Klik hier voor meer info over Muco Expeditie 2017, een project voor Muco patiënten, mede ondersteund door Outward Bound.

 


Wilt u graag meer informatie?
Aarzel niet om ons te contacteren

PATIENTEN IN BEHANDELING │ NAZORG

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x