OVER ONS

Een historiek in ervaringsgericht leren…

In 1941 werd in Groot-Brittannië het startschot gegeven van het krachtige Outward Bound verhaal, een verplicht opleidingsprogramma om jonge zeevarenden beter te wapenen tegen de moeilijke en flexibele omstandigheden op zee. Het programma werd met succes vertaald naar opleidingstrajecten voor jongeren en volwassenen, voor junior en senior managers in de bedrijfswereld. Outward Bound telt intussen wereldwijd 40 scholen en verwelkomt jaarlijks meer dan 200.000 deelnemers.

Nationaal centrum met een internationale mindset…

Gefascineerd door de visie, missie en verbluffende resultaten van Outward Bound opende Yves Verraes in 1977 een centrum in België. Het Outward Bound domein in Lustin is meer dan 80 are groot en omvat het cursushuis, een paviljoen en een grote tuin waar tal van activiteiten kunnen opgezet worden voor groepen. Met 40 jaar expertise is Outward Bound een gevestigde waarde in België met een indrukwekkende en trouwe klantenportfolio.

Meer teamspirit, hogere productiviteit…

Outward Bound zet 100% in op ervaringsgericht leren en teambuilding waarbij we actief ‘het team builden’ met opleidingen, coaching, zelfinzicht, doe- en durfactiviteiten steeds in een veilige context. We gaan actief aan de slag, delen ervaringen, laten teams groeien en bloeien, versterken de persoonlijke effectiviteit en leidinggevende capaciteiten. Het kloppende hart van Outward Bound zijn onze 5 vaste en 20 freelance coaches en begeleiders die elk individu en elke groep op weg zetten naar persoonlijke groei en inzicht.


Outward Bound kan rekenen op een fantastisch team dat mensen in beweging zet…

Trainers en coaches met een therapeutische achtergrond, logistieke medewerkers en administratieve talenten rollen hun mouwen op om een traject uit te werken, op uw maat en in uw tempo. Ze lijnen haarfijn doelstellingen af, luisteren, exploreren, signaleren knelpunten en zorgen voor een positieve twist zodat u steviger in uw kwaliteiten staat.

Tijdens de opleidingen sturen onze trainers continu bij, zodat de groep en de individuele deelnemers steeds leerkansen krijgen die ze nodig hebben om de doelstellingen van de training te halen. Dat maakt Outward Bound zo anders: we starten en weten waar we uitkomen, maar tussenin ligt geen voorgekauwd programma.


Meer over onze expertises >>

OVER ONS

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x