15 november 2022

SALTARE

GROEITRAJECTEN VOOR MENSEN MET EEN COMPLEXE BAND MET ETEN

Deze groeitrajecten kunnen de ontbrekende schakel zijn om uit de spiraal van eten en/of vasten en/of overeten en/of compenseren te stappen. Na 10 jaar groeicursus en –trajecten merken we bij deelnemers verandering op vlak van zelfwaardering, zelfvertrouwen, een dieper inzicht, motivatie, de rol van bewegen, grenzen respecteren, concentratie vast te houden en emoties, die je leven elke dag kleuren.

WAT?

Een groeitraject bestaat uit

  • een intensief vijfdaags programma in het Outward Bound Center te Anhée
  • een periode waarin deelnemers thuis aan de slag gaan met de doorleefde inzichten en ervaringen 
  • een afrondende terugkomdag 

De focus ligt op het verkennen van de ervaring tijdens avontuurlijke activiteiten en het samenleven, incl. de gezamenlijke eetmomenten. We gaan uit van een algemeen erkend principe voor de behandeling van eetproblematieken, namelijk ‘eetgedrag als een symptoom van een onderliggende problematiek’. Door op een actieve manier in te werken op de dieperliggende processen, kan er ook aan de oppervlakte ‘iets’ veranderen.

Iedere deelnemer bepaalt zijn eigen grenzen. Bij elke activiteit wordt de groep en de deelnemer voor de keuze gesteld of zij de uitdaging willen aangaan. Je kan op ieder moment STOP zeggen. Er zal ook voldoende aandacht geschonken worden aan de eetmomenten die begeleid worden door een diëtiste. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot twaalf per groep, zodat iedereen tijd en aandacht kan krijgen. Op het einde van de vijfdaagse bepaal je op basis van je ervaringen wat je in jouw dagelijkse leven wil aanpakken. Zes weken later volgt een terugkomdag.

VOOR WIE?

Er zijn groeicurussen voor volwassenen (+18 jaar) én voor jongeren (15-18 jaar)
Jonge en volwassen personen, die beweging willen brengen in hun moeilijke relatie met eten en wat die band ‘voedt’. Je hoeft voor dit programma geen topatleet te zijn: een basisconditie waarbij je makkelijk 2 km kan wandelen is voldoende.

WAAR?

Outward Bound Cursusdomein, Rue de la Molignée 104, 5537 Anhée

BEGELEIDING

De groeicursus is een samenwerking met ANBN, Saltare en Outward Bound België en wordt begeleid door een ervaren & multidisciplinair team met een diëtiste, een psychologe, een psychotherapeute en een Outward Bound begeleider.

KOSTPRIJS

€890 | Hierin zijn inbegrepen: Intakegesprek, begeleiding, verblijf (5 dagen, 4 nachten) op het Outward Bound cursusdomein in Anhée in gedeelde kamers van het kasteelgebouw, alle maaltijden, alle didactisch en technisch materiaal, toegang tot de actieterreinen, en een individuele ongevallenverzekering
Verschillende ziekenfondsen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug (tot maximaal 300€). Bij het intakegesprek wordt alle informatie meegegeven.
We zijn actief op zoek naar sponsoring om korting te kunnen aanbieden. Neem zeker contact met ons op, moest de kostprijs een probleem zijn.

Wil je Saltare steunen of deelname mee mogelijk maken voor mensen met een moeilijke band met eten en minder financiële mogelijkheden? 
Vrijblijvende fiscaal aftrekbare giften zijn welkom op het fonds ‘Vrienden van Outward Bound’, beheerd door de Koning Boudewijnstichting 
Rekeningnummer BE10 0000 0000 0404
met de gestructureerde mededeling: +++ 623/3697/60069 +++


DATA 2023

Groeicursus Paasvakantie: van 3 tot en met 7 april 2023 + terugkomdag op 14 mei 2023

Ik wil meer weten over het jongerenprogramma in de Paasvakantie

Ik wil meer weten over het volwassenenprogramma in de Paasvakantie

Groeicursus Zomervakantie:  van 31 juli 2023 tot en met 4 augustus 2023 + terugkomdag in september 2023 

Ik wil meer weten over het jongerenprogramma in de Zomer

Ik wil meer weten over het volwassenenprogramma in de Zomer


MEER INFO?

http://www.saltarevzw.be/


WAT VERTELLEN ONZE DEELNEMERS?

>> lees hier wat de Saltare heeft betekend voor Anne, deelneemster van de groeicursus voor volwassenen.

MEER INFO?

http://www.saltarevzw.be/


KORTWEG SALTARE - een Spiro tocht voor Saltare deelnemers

KORTWEG, een  3-daagse Spiro-tocht op  avontuurlijk terrein in  de  Viroinval  met  een  groep van  6 tochtgenoten: wandelend onderweg, in het midden van de natuur. Je draagt mee wat je nodig hebt: tent en slaapzak om goed te slapen, eten voor op tocht en om ’s avonds samen een potje te koken. Op ontdekking met een rugzak die volloopt met gedeelde ervaringen. Met onderweg de tijd om op verhaal te komen in deze bizarre tijden, om nieuw leven te blazen in wat achter gelaten mag worden, om zelfvertrouwen en veerkracht te herstellen ...Omdat wandelen werkt Geen grot, rotsen of touwenparcours deze keer. Wel samen stappen van bivak tot bivak in de natuur van de Viroinval in onze Belgische Ardennen. Op een eenvoudige manier, maar even krachtig open staan voorervaringen die raken.

De tocht is bedoeld voor 6 mensen met een moeilijke band met eten, die de voorbije jaren al mee zijn geweest op één van de Saltare groeicursussen.

Data : 18-20 mei 2023

Meer items SALTARE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x