SALTARE

GROEITRAJECTEN VOOR MENSEN MET EEN COMPLEXE BAND MET ETEN

Deze groeitrajecten kunnen de ontbrekende schakel zijn om uit de spiraal van eten en/of vasten en/of overeten en/of compenseren te stappen. Na 10 jaar groeicursus en –trajecten merken we bij deelnemers verandering op vlak van zelfwaardering, zelfvertrouwen, een dieper inzicht, motivatie, de rol van bewegen, grenzen respecteren, concentratie vast te houden en emoties, die je leven elke dag kleuren.

WAT?

Een groeitraject bestaat uit

  • een intensief vijfdaags programma in het Outward Bound Center te Anhée
  • een periode waarin deelnemers thuis aan de slag gaan met de doorleefde inzichten en ervaringen 
  • een afrondende terugkomdag 

De focus ligt op het verkennen van de ervaring tijdens avontuurlijke activiteiten en het samenleven, incl. de gezamenlijke eetmomenten. We gaan uit van een algemeen erkend principe voor de behandeling van eetproblematieken, namelijk ‘eetgedrag als een symptoom van een onderliggende problematiek’. Door op een actieve manier in te werken op de dieperliggende processen, kan er ook aan de oppervlakte ‘iets’ veranderen.

Iedere deelnemer bepaalt zijn eigen grenzen. Bij elke activiteit wordt de groep en de deelnemer voor de keuze gesteld of zij de uitdaging willen aangaan. Je kan op ieder moment STOP zeggen. Er zal ook voldoende aandacht geschonken worden aan de eetmomenten die begeleid worden door een diëtiste. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot twaalf per groep, zodat iedereen tijd en aandacht kan krijgen. Op het einde van de vijfdaagse bepaal je op basis van je ervaringen wat je in jouw dagelijkse leven wil aanpakken. Zes weken later volgt een terugkomdag.

VOOR WIE?

Er zijn groeicurussen voor volwassenen (+18 jaar) én voor jongeren (15-18 jaar)
Jonge en volwassen personen, die beweging willen brengen in hun moeilijke relatie met eten en wat die band ‘voedt’. Je hoeft voor dit programma geen topatleet te zijn: een basisconditie waarbij je makkelijk 2 km kan wandelen is voldoende.

WAAR?

Outward Bound Cursusdomein, Rue de la Molignée 104, 5537 Anhée

BEGELEIDING

De groeicursus is een samenwerking met ANBN, Saltare en Outward Bound België en wordt begeleid door een ervaren & multidisciplinair team met een diëtiste, een psychologe, een psychotherapeute en een Outward Bound begeleider.

KOSTPRIJS

€890 is de kostprijs vh programma. Omdat het financiële geen struikelblok mag zijn, gebeurt de betaling volgens financiële mogelijkheden: €490, €690 of €890. Wat voor jou mogelijk is, wordt besproken in het intakegesprek.
Hierin zijn inbegrepen: Intakegesprek, begeleiding, verblijf (5 dagen, 4 nachten) op het Outward Bound cursusdomein in Anhée in gedeelde kamers van het kasteelgebouw, alle maaltijden, alle didactisch en technisch materiaal, toegang tot de actieterreinen, en een individuele ongevallenverzekering + de terugkomdag in september.
Verschillende ziekenfondsen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug (tot maximaal 300€). Bij het intakegesprek wordt alle informatie meegegeven. We zijn zelf ook actief op zoek naar sponsoring om korting te kunnen aanbieden. Neem zeker contact met ons op, moest de kostprijs een probleem zijn.

Wil je Saltare steunen of deelname mee mogelijk maken voor mensen met een moeilijke band met eten en minder financiële mogelijkheden? 
Vrijblijvende fiscaal aftrekbare giften zijn welkom op het fonds ‘Vrienden van Outward Bound’, beheerd door de Koning Boudewijnstichting 
Rekeningnummer BE10 0000 0000 0404
met de gestructureerde mededeling: +++ 623/3697/60069 +++


CERA COOP STEUNT SALTARE

CERA COOP ondersteunt Saltare in 2023 met een projectsubsidie van maar liefst 2.650€. Saltare zal daarmee klimgordels, grot-overalls en een outdoor oven aankopen op maat van de groeicursussen voor mensen met een moeilijke band met eten.

Over CERA COOP 

Met 400.000 enthousiaste vennoten is Cera Coop de strafste en warmste coöperatie van het land. “Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal.
Samen hebben we ’t goed voor elkaar.


DATA 2023

Groeicursus Zomervakantie:  van 31 juli 2023 tot en met 4 augustus 2023 + terugkomdag 10 september 2023 voor jongeren en 17 september voor volwassenen  

Ik wil meer weten over het jongerenprogramma in de Zomer

Ik wil meer weten over het volwassenenprogramma in de Zomer


WAT VERTELLEN ONZE DEELNEMERS?

>> lees hier wat de Saltare heeft betekend voor Anne, deelneemster van de groeicursus voor volwassenen.


MEER INFO?

http://www.saltarevzw.be/


Meer items SALTARE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x