OBBAYA

OBBAYA - Outward Bound Belgium for AYA’s 

Aanbod kennismakingsdagen en groeitraject voor jongvolwassenen met/na een kankerervaring 

 

“Veranderen is niet anders worden, maar het andere in jezelf naar boven laten komen”   


Outward Bound organiseert al sinds 2008 groeitrajecten voor mensen met een kankerervaring onder de vorm van weekends en vijfdaagse programma’s in de Belgische Ardennen en tiendaagse expedities naar de Monte Perdido in de Spaanse Pyreneeën. Vanaf 2019 willen we - na afstemming met Kom Op Tegen Kanker en Flaya - een nieuw aanbod ontwikkelen, speciaal voor AYA’s (= jongvolwassenen tussen 18 en 39 jaar met/na een kankerervaring): OBBAYA.  

OBBAYA zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Op een nu eens speelse, dan weer uitdagende en avontuurlijke manier ga je samen in een groep van lotgenoten op zoek naar wat je kan, wil, hoopt en droomt, maar ook naar datgene waar je tegen aan loopt en waar je overheen wil geraken … Een zoektocht naar de positieve kern van wie je bent en wat je kan. Elke dag bij  Outward Bound staat in het teken van een stap zetten op de tocht naar voller vertrouwen in je lichaam en geest, naar het (her)ontdekken en/of ontwikkelen van sterktes en kwaliteiten, naar het laten groeien van veerkracht.   

Het aanbod van Outward Bound wordt vorm gegeven vanuit Adventure Therapy. Deze begeleidingsvorm kent de laatste jaren zowel nationaal als internationaal een groeiende belangstelling. Het is een specifiek format waarin deelnemers avontuurlijke activiteiten beleven met de therapeutische intentie om herstel, groei & inzicht mogelijk te maken.  

Wil je meer weten? www.adventuretherapy.eu & www.internationaladventuretherapy.org 

 

Voor wie?  

Voor jongvolwassenen tussen 18 en 39 jaar met of na een kankervaring. Je hoeft geen atleet te zijn om mee te gaan: 2 km kunnen wandelen volstaat. Als je twijfelt aan je fysieke mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. We kijken graag samen met jou hoe we het wél mogelijk kunnen maken. En wees gerust: wij ‘pushen’ niemand, maar stemmen vanuit het principe ‘challenge by choice voor elk activiteit af op de goesting en mogelijkheden van elke deelnemer. 

  

Aanbod voor AYA’s in 2019 


Relating with others op 11 mei 

Een kennismakingsdag met Outward Bound om in een kleine groep van lotgenoten je onvermoede relationele kwaliteiten te verkennen. Verwacht je aan speelse samenwerkings- en bewegingsopdrachten in hartje Leuven en Heverlee-bos, afgewisseld met waarderende gesprekken met ‘relaties’ als thema.   

WaarAfspraak  om  9u30  aan  Leuven  station   

Wanneer? Zaterdag 11 mei van 9u30 tot 17u30. Mogelijkheid om nadien nog samen iets te gaan eten.  

Kostprijs? Gratis (lunchpakket zelf meebrengen, exclusief avondeten) 

Klik hier om in te schrijven  


Discovering your strengths  op 25 mei  

Een dag met uitdagende samenwerkingsopdrachten in de Ardeense natuur (bijvoorbeeld op een touwenparcours of grot) om samen in groep te verkennen waar je onvermoede fysieke en mentale kracht liggen.  

WaarOutward Bound Cursuscentrum, Rue Covis 19, 5170 Lustin (tussen Namen en Dinant – afhalen aan het treinstation van Lustin om 9u30 is mogelijk).  

Wanneer? Zaterdag 25 mei van 9u45  (opstart om 10u) tot 17u30. Mogelijkheid om nadien nog samen iets te gaan eten.  

Kostprijs? Gratis (lunchpakket zelf meebrengen, exclusief avondeten) 

Klik hier om in te schrijven 


Kennismakingsdag Adventure Therapy voor hulpverleners op 18 juni 

We organiseren een kennismakingsdag om adventure therapy ‘aan den lijve’ te ondervinden. Naast enkele activiteiten en besprekingen, geven we ook een algemene toelichting omtrent adventure therapy & hoe we binnen Outward Bound daarmee aan de slag gaan. Er wordt ook tijd voorzien om in te gaan op vragen.  

Voor wie? Hulpverleners van mensen met een kankerervaring (kinesisten, dïetisten, verplegers, oncologen, psychotherapeuten…) én andere doelgroepen 

WaarOutward Bound Cursuscentrum, Rue Covis 19, 5170 Lustin (tussen Namen en Dinant – afhalen aan het treinstation van Lustin om 9u30 is mogelijk).  

Wanneer? Dinsdag 18 juni van 9u30 (opstart om 10u) tot 17u30.  

Kostprijs? 1euro (lunch en drank inbegrepen) 

Klik hier om in te schrijven


Persoonlijke groeitraject voor Aya’s ‘Veerkracht en Verbinding’ in de zomervakantie

Aansluitend op de kennismakingsdagen bereiden we nog een groeitraject voor rond de thema’s van veerkracht en verbinding. Dit traject bestaat uit een intensieve vijfdaagse cursus half juli in ons cursuscentrum in Lustin, een periode waarin deelnemers thuis aan de slag gaan met de doorleefde inzichten en ervaringen en een afrondende terugkomdag begin september.

Meer informatie volgt.


Practicalities 

Info bij Stephanie Aertsen op stephanie.aertsen@outwardbound.be of 016/235172. 

 

“A mind that is stretched by a new experience will never go back to its old dimensions” {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x