Masterclass Holding the Space

Procesgerichte begeleiding van reflectie

Algemeen

Outward Bound België™ en LUCA School of Arts organiseren een masterclass voor procesgerichte begeleiding van reflectie. Reflectie wordt niet begrepen als een rationeel-logische zoektocht naar snelle oplossingen voor problemen, maar als een bedachtzaam verkennen van het doen, denken en voelen van lerenden in functie van hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Centraal staan de co-creatie van een reflectieve atmosfeer, het principe holding the space & de reflexieve aanwezigheid van de docent/begeleider.

Wat te verwachten?

  • Kennismaking met het algemene begeleidingskader
  • Ontwikkelen van ‘voelsprieten’ voor de reflectieve atmosfeer
  • Inoefenen van begeleidingsvaardigheden (o.a. schakelen tussen verschillende manieren van bevragen en luisteren...)
  • Verhogen awareness van de eigen impact in het begeleiden van reflectiemomenten

Practicalities

De workshop bestaat uit 2 afzonderlijke modules. In de eerste module (2 dagen) wordt het algemeen kader van de begeleidingspraktijk geschetst en verkend aan de hand van praktijkoefeningen. In de tweede module (1 dag + 1 intervisiegesprek) vertalen de deelnemers hun bevindingen naar het begeleiden van reflectie op de werkvloer. Het is mogelijk om enkel de eerste module te volgen. Inschrijven voor de tweede module kan tot eind juni 2018.

Module 1: 20 en 21 juni 2019 van 9 tot 17u
in Kasteel Borluut (Kleine Gentstraat 46 , 9051 Sint-Denijs-Westrem)

Module 2: najaar 2019 
(gesprek + intervisiedag onderling te plannen met de ingeschreven deelnemers)

Kostprijs

Module 1:  250 euro (koffie, thee & water inbegrepen, belegd broodje kan eventueel ’s morgens ter plaatse besteld worden, niet inbegrepen in de prijs)

Module 2:  175 euro (koffie, thee & water inbegrepen tijdens intervisiedag, belegd broodje kan eventueel ’s morgens ter plaatse besteld worden, niet inbegrepen in de prijs)

Begeleiding

Dirk Devilder (senior trainer Outward Bound België™) en Bert Vandenbussche (docent LUCA School of Arts). Dirk en Bert maakten beiden deel uit van de staf van het Erasmus+-project REFLECT
(zie www.reflecting.eu).


Info en inschrijven

U kan u inschrijven via het inschrijvingsformulier

voor meer info:  info@outwardbound.be of tel 016 23 51 72 


download de brochureMasterclass Holding the Space

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x