KORTWEG SALTARE 2021

WAT

KORTWEG, een 3-daagse Spiro-tocht op avontuurlijk terrein in de Viroinval met een groep van 6 tochtgenoten: wandelend onderweg, in het midden van de natuur. Je draagt mee wat je nodig hebt: tent en slaapzak om goed te slapen, eten voor op tocht en om ’s avonds samen een potje te koken. Op ontdekking met een rugzak die volloopt met gedeelde ervaringen. Met onderweg de tijd om op verhaal te komen in deze bizarre tijden, om nieuw leven te blazen in wat achter gelaten mag worden, om zelfvertrouwen en veerkracht te herstellen …
Omdat wandelen werkt  
Geen grot, rotsen of touwenparcours deze keer. Wel samen stappen van bivak tot bivak in de natuur van de Viroinval in onze Belgische Ardennen. Op een eenvoudige manier, maar even krachtig open staan voor ervaringen die raken.


HOE 

De natuur, groep, het wandelen en beweging zijn werkzame elementen.

De natuur is de ideale context om te vertragen, verstillen en verdiepen.

Daarnaast is er ook de metaforische kracht van de natuur, die uitnodigt om de metafoor onderweg verder vorm te geven.

In de groep van lotgenoten kunnen ervaringen uitgewisseld worden en kan er samen gezocht worden naar betekenis; zowel herkenning als verschillen in de groep kunnen hierin een verrijking zijn.

De eenvoud van het wandelen maakt ook de geest vrij.

Door al stappend in beweging te komen

  • zoeken we samen naar betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • kan je teruggeven hoe anderen jou ervaren en hoe jij anderen ervaart
  • Kan je nieuwe ervaringen opdoen
  • En eventueel nieuwe dingen uitproberen of op een andere manier met bekende dingen omgaan

Uiteraard gebeurt deze tocht volledig coronaproof en volgen we de maatregelen die op dat moment van kracht zijn. Het buitenleven biedt hier bovendien een ideale context voor onze Covid 19 preventiemaatregelen
#outdoorishetnieuwenormaal

In grote lijnen zijn we vooral in de buitenlucht, is handhygiëne voor en na eetmomenten, evt. vervoer… essentieel, evenals physical distancing van 1,5m en het dragen van mondmaskers wanneer dit niet mogelijk is.

Slapen gebeurt in aparte tenten. Eetmomenten organiseren we zoveel als mogelijk met eigen materiaal en bij gemeenschappelijkheid maken we gebruik van een buffetformule met alcoholgel vooraf en mondmaskers tijdens de bediening.

Wie graag onze volledige maatregelen doorneemt, kan die hier online vinden


VOOR WIE

De tocht is bedoeld voor 6 mensen met een moeilijke band met eten, die de voorbije jaren al mee zijn geweest op één van de Saltare groeicursussen.

Daarnaast is het belangrijk dat je

  • bereid bent om in groep een context te creëren om met jouw proces aan de slag te gaan en dat van anderen mee te ondersteunen
  • een goede basisconditie hebt waarmee je comfortabel zo’n 10 à 14 km per dag kan stappen op avontuurlijk terrein en een rugzak van +/-14 kg kan dragen met eigen tent, kampeermateriaal, eten en kookgerief (of max. één vijfde van je lichaamsgewicht)

Bij interesse spreken we graag af voor een verkennend gesprek omtrent mogelijkheden en vragen.


WAAR

Regio Viroinval – de tocht is uitgestippeld

 

WANNEER?

30 juli - 1 augustus 2021


BEGELEIDING

Saskia Nauwelaerts 

Saskia is SPIRO adventure therapeut, master in de klinische orthopedagogie, coach, gestalttherapeut i.o., Outward Bound trainer en is haar hele professionele leven al geboeid bezig met persoonlijke en groepsprocessen binnen verschillende contexten. Saskia is ook zelf graag onderweg, als het even kan in de bergen, die haar alle seizoenen passioneren en uitdagen.

Lieve Pensaert (diëtiste)

Lieve werkt sinds 1985 als diëtiste en begeleidt mensen met een complexe band met eten o.b.v. de methodiek ervaringsleren.
Jaarlijks organiseert ze van 2 vijfdaagse groeicursussen i.s.m. Outward Bound en terugkomaanbod voor alumni zoals een meerdaagse wandeltocht in de Drôme-streek in Frankrijk.


KOSTPRIJS

 € 405 - inclusief professionele begeleiding, verzekeringen, maaltijden in zelfkook & overnachting 

Saskia belt je op om een afspraak te maken voor een verkennende intake.
Je inschrijving is rond na wederzijdse instemming en na overschrijving van je inschrijvingsgeld.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x