ADVENTURE THERAPY

Outward Bound heeft een  jarenlange traditie van programma’s waarin we mensen op een ervaringsgerichte manier begeleiden, op het raakvlak van therapie en avontuur: adventure therapy

Adventure Therapy (AT) is een holistische methodiek waarin gebruik gemaakt wordt van avontuurlijke activiteiten met de therapeutische intentie om herstel, groei & inzicht mogelijk te maken. In het avontuur speelt de balans tussen enerzijds de veiligheid en het gekende en anderzijds de uitdaging en ook verwondering een belangrijke rol. Ook de rol van de natuur staat centraal.
Binnen onze AT-programma’s laten we deelnemers samen leven en werken in kleine groepen - met bijzondere aandacht voor gezonde relaties, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Daarnaast maken we ook de link met grotere systemen door  het betrekken van o.a. familie en belangrijke personen; en  het connecteren met ambulante therapieën van de deelnemers en de ruimere gemeenschap (indien zinvol).

We werken met een multidisciplinaire staffing, die de noodzakelijke expertise voor de doelgroep combineert op vlak van outdoor activiteiten, klinische therapie of counseling (en van de doelgroep).


Adventure Therapy ligt aan de basis van verschillende van onze programma’s:


Voor mensen met/na kanker:

OBBAYA - voor jongvolwassenen

Monte Perdido | Tocht naar de Spaanse Pyreneeën


Voor mensen met een complexe band met eten:

Onze groeitrajecten voor mensen met een complexe band met eten. Deze trajecten worden georganiseerd op vraag van & in samenwerking met Saltare vzw (zie http://saltarevzw.be)

Lees meer over deze programma's in het artikel van Knack Bodytalk december 2019

 • Groeicursus 13: van 6 tot 10 april 2020 en een terugkomdag op zondag, 17 mei 2020 (enkel voor vrouwen)
 • Groeicursus 14: van 10 t.e.m. 14 augustus 2020 en een terugkomdag op  zondag, 27 september 2020 (zowel voor vrouwen als voor mannen).
  Leden van CM kunnen een tegemoetkoming bekomen van €225 EUR en leden met recht op verhoogde tegemoetkoming €300. (50% bij de start van het programma, 50% nadien)Voor iedereen die wil leren over zichzelf 


Voor begeleiders en zorgprofessionals

 • Kennismakingsdag Adventure Therapy:
  een kennismaking met Outward Bound & Adventure Therapy binnen de Outward Bound methodiek
 • 3-daagse ‘Zelfzorg voor begeleiders’:
  Een 3-daagse met als thema “grenzen”. Via experientiële methodieken uit Adventure Therapy worden "grenzen" verkend (aanvaard, verlegd of misschien zelfs teruggetrokken), vanuit de dynamiek van de hulpverlening.
 • Specialisatiejaar adventure therapy:
  in samenwerking met het opleidingsinstituut Focus on Emotion. Voor psychotherapeuten, counselors en coaches
  Een specialisatiejaar gericht op het inzetten en vormgeven van avontuurlijke activiteiten in de natuur als werkmiddel binnen de hulpverlening of in intensieve persoonlijke trajecten. Zowel voor individuele begeleidingen als voor groepstrajecten zoals therapiegroepen en families.


ADVENTURE THERAPY

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x