ADVENTURE THERAPY

Outward Bound heeft een  jarenlange traditie van programma’s waarin we mensen op een ervaringsgerichte manier begeleiden, op het raakvlak van therapie en avontuur: adventure therapy

Adventure Therapy (AT) is een holistische methodiek waarin gebruik gemaakt wordt van avontuurlijke activiteiten met de therapeutische intentie om herstel, groei & inzicht mogelijk te maken. In het avontuur speelt de balans tussen enerzijds de veiligheid en het gekende en anderzijds de uitdaging en ook verwondering een belangrijke rol. Ook de rol van de natuur staat centraal.
Binnen onze AT-programma’s laten we deelnemers samen leven en werken in kleine groepen - met bijzondere aandacht voor gezonde relaties, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Daarnaast maken we ook de link met grotere systemen door  het betrekken van o.a. familie en belangrijke personen; en  het connecteren met ambulante therapieën van de deelnemers en de ruimere gemeenschap (indien zinvol).

We werken met een multidisciplinaire staffing, die de noodzakelijke expertise voor de doelgroep combineert op vlak van outdoor activiteiten, klinische therapie of counseling (en van de doelgroep).


Adventure Therapy ligt aan de basis van verschillende van onze programma’s: OBBAYA, Monte Perdido, Saltare, Spiro, ...


Other specials ADVENTURE THERAPY

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x