OBBAYA Veerkracht en verbinding 2021

Relaties en intimiteit met anderen en jezelf’ In de Ardense natuur

Zin om samen een grot te verkennen in de Belgische Ardennen?
Je aan een rotsbeklimming te wagen?
En dat gecombineerd met gesprekken over gevoelige thema’s zoals zelfvertrouwen, relaties en intimiteit?


Wat?

Tijdens de vijfdaagse kom je samen met lotgenoten en steunfiguren letterlijk en figuurlijk in beweging, buiten, in actie, in de natuur, elk op  eigen tempo en dat van de groep - op zoek naar wat je kan, wil, hoopt en droomt, maar ook naar datgene waar je tegen aan loopt en waar je overheen wil raken…

Met niet-alledaagse activiteiten en de ruimte om stil te staan bij je beleving hierbij ga je op tocht naar voller vertrouwen in je lichaam en geest, naar het (her)ontdekken van je grenzen, zowel fysiek als in relatie met anderen en naar je sterktes en kwaliteiten. Daarnaast zijn er ook verdiepende gesprekken over gevoelige thema’s zoals zelfvertrouwen, relaties en intimiteit – met input van seksuologe Kristel Mulders.  Het is een verkenningstocht naar verbinding en veerkracht in het omgaan met wat er op je pad komt.


Voor wie?

Voor jongvolwassenen tussen 18 en 39 jaar met een kankerervaring die samen aan herstel en groei willen werken. De groeiweek staat ook open voor 3 deelnemers met een andere ziekte (o.a. mucoviscidose, nieraandoening, chronische pijn…). Iedereen mag - maar moet niet - 1 steunfiguur (18-39 jaar) meenemen: je partner, een vriend(in), een broer of zus… Het gaat om iemand die dichtbij staat en ook zelf enthousiast wordt om mee in de activiteiten en de reflecties te stappen vanuit zijn/ haar eigen beleving en de groepsweek samen mee-te-maken.

Niemand hoeft een atleet te zijn om mee te gaan: 2 km kunnen wandelen is wel een voorwaarde. Bij twijfel over fysieke mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. We kijken graag samen hoe we het mogelijk kunnen maken. En wees gerust: wij ‘pushen’ niemand, maar stemmen elke activiteit af op de goesting en mogelijkheden van elke deelnemer vanuit het principe ‘challenge by choice’.


Praktisch

Waar   Outward Bound Cursusdomein, Rue de la Molignée 104, 5537 Anhée (tussen Namen en Dinant – afhalen aan het treinstation van Yvoir om 10u30 is mogelijk)

Wanneer   Van maandag 19 juli om 11u tem vrijdag 23 juli om 16u

Begeleiders   Saskia Nauwelaerts (senior Outward Bound trainer en psychotherapeute in opleiding),  Kristel Mulders (seksuologe Jessa Ziekenhuis Hasselt) & Stephanie Aertsen (ervaringsdeskundige)

Kostprijs    450€ (alles inbegrepen, exclusief vervoer H&T naar cursusplaats)

Naast eventuele tussenkomst van je ziekenfonds (Cm en NZ) is er de mogelijkheid om aan verminderd tarief deel te nemen dankzij de steun van de Stichting tegen Kanker. 
Laat het financiële aspect geen reden zijn om je niet in te schrijven. Neem zeker contact op zodat we kunnen bekijken wat wél mogelijk is.

Dit programma wordt gesponsord door de Stichting tegen kanker en haar Levensloop  

Meer Info   bij Saskia Nauwelaerts via saskia.nauwelaerts@outwardbound.be.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x