KORTWEG 2021 - RELOAD

WAT


KORTWEG, een 3-daagse Spiro-tocht op avontuurlijk terrein in de Viroinval met een groep van 6 tochtgenoten, die elk met hun vraag samen in dit adventure therapeutisch proces stappen.
Een cadeau aan jezelf waarmee je tijd, (adem)ruimte, aandacht en ondersteuning geeft aan je persoonlijk proces van groei, herstel en heler-worden. Letterlijk en figuurlijk grond geven aan dit proces en die grond blijven voeden na en in een lange coronaperiode, waarin die grond misschien wel wat verschoof of verbrokkelde.
Onderweg wisselen we het stappen af met verdiepende reflectiemomenten in groep en alleen, en experimenten waarin de natuur een belangrijke rol speelt.


HOE 

De natuur, groep, het wandelen en beweging zijn werkzame elementen.
De natuur is de ideale context om te vertragen, verstillen en verdiepen, een context die uitnodigt om bewuster gewaar te worden en onze ervaringen te exploreren.
Daarnaast is er ook de metaforische kracht van de natuur, die uitnodigt om de metafoor onderweg verder vorm te geven.
De groep biedt een context, waarin ervaringen uitgewisseld kunnen worden en samen gezocht kan worden naar betekenis; zowel herkenning als de verschillen in de groep kunnen hierin een verrijking zijn.
De eenvoud van het wandelen maakt ook de geest vrij.
Door al stappend in beweging te komen
- zoeken we samen naar de betekenis van gebeurtenissen in je leven
- kan je teruggeven hoe anderen jou ervaren en hoe jij anderen ervaart
- Kan je nieuwe ervaringen op te doen
- En eventueel nieuwe dingen uitproberen of op een andere manier met bekende dingen omgaan


VOOR WIE

Voor 6 volwassenen vanaf 20 jaar.
Wil je tijd en ruimte maken om stil te staan en beweging te krijgen in dingen die (telkens terug) op je levenspad komen of waar je lijkt in vast te zitten?
bv. algemene onrust, het even niet-weten, spanning en stress, angst, belemmerende gedachten, twijfel, (relatie)crisis of transitiemoment in je leven, verlies, gevoel van onzekerheid, nood om terug in je kracht te komen, terug meer zelfvertrouwen te ervaren, zin- en levensvragen…
Daarnaast blijft het belangrijk dat je
- bereid bent om in groep een context te creëren om met jouw proces aan de slag te gaan en dat van anderen mee te ondersteunen
- dit wil doen in onze zomerse Ardense natuur
- een goede basisconditie hebt waarmee je comfortabel zo’n 15 km per dag kan stappen op avontuurlijk terrein en een rugzak van +/-14 kg kan dragen


WAAR

Regio Viroinval – de tocht is uitgestippeld

 

WANNEER?

Vrijdag 3 september 10u30 tot zondag 5 september 2021 17u


BEGELEIDING

Saskia Nauwelaerts is SPIRO adventure therapeut, master in de klinische orthopedagogie, coach, gestalttherapeut i.o., Outward Bound trainer en is haar hele professionele leven al geboeid bezig met persoonlijke en groepsprocessen binnen verschillende contexten. Saskia is ook zelf graag onderweg, als het even kan in de bergen, die haar alle seizoenen passioneren en uitdagen.


KOSTPRIJS

 € 405 - inclusief professionele begeleiding, verzekeringen, maaltijden in zelfkook & overnachting 

Saskia belt je op om een afspraak te maken voor een verkennende intake.
Je inschrijving is rond na wederzijdse instemming en na overschrijving van je inschrijvingsgeld.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x